1 Ağustos 2008 Cuma

Modem - Faks Kartları

MODEMLER
Bilgisayarınızla internete bağlanmak istiyorsanız size gerekli olan faks-modem kartı ve telefon bağlantısı olacaktır. Faks-modem kartları sadece internete bağlanmak için değil, bilgisayarınıza telefon ve faks özelliği katmak içinde alabilirsiniz.
Kullanacağınız sisteme göre bir faks-modem kartı belirlemeniz iyi olacaktır. Bunun içinde faks-modem kartlarının özelliklerini tam bilmeniz gerekir. Piyasalardan çok çeşitli markalarda ve çok çeşitli tipte faks-modem kartı bulabilirsiniz.
Eğer faks-modem kartını bilgisayar sisteminden bağımsız olarak kullanmak istiyorsanız. Size external bir faks-modem lazım olacaktır. Yok eğer bilgisayar sisteminin içinde istiyorsanız internal bir faks-modem kartı işinize yarayacaktır.
Tabii kullanacağınız faks-modem kartı için hızda önemlidir. Kaç bps’lik bir faks-modem kartı işinizi görür. Bu faks-modem kartının chip’i ne marka bunlarda önemlidir. Eğer faks-modem kartını kullanacağınız yer bir başkası ile görüşmek ise size voice (ses) özelliği olan bir faks modem lazımdır.

INTERNAL-EXTERNAL
Faks-modem kartlarını ilk olarak internal (dahili) veya external (harici) diye sınıflandırabiliriz. Internal (dahili) modemler anakart üzerine takıldığı için bilgisayar kasası içinde kalır ve bu ismi alır. External (harici) modemler başlı başına bir sistemdir. Bilgisayar kasasının dışında kaldığı içinde bu ismi alır. Bilgisayarla bağlantısını portlar yardımıyla yaparlar.
Eğer faks-modem kartını bağımsız bir sistem olarak kullanacaksanız veya anakart üzerinde faks-modem kartı takacak slot kalmadı ise size uyacak model external modeldir.
Tabii yukardaki özelliklerden istemiyor ve voice özelliklerini kullanmak istiyorsanız size internal faks-modem kartı yeterli olacaktır.

FAKS-MODEM KART HIZI
Faks-modem kartlarının başka bir özelliği ise hızlarıdır. Hız belirtme birimi ise bps ( Bit Per Second- saniyedeki bit sayısı) olarak ele alınır. Piyasalarda en hızlı olarak 56.600 bps’lik faks-modem kartları bulunmaktadır. Bu faks-modem kartlarından önce 33.600, 28.800 ve 14.400 ‘lük hızlarına sahip kartlar bulunuyordu.

Hiç yorum yok: