1 Ağustos 2008 Cuma

Anakart Montajı

1. İlk olarak anakartın CPU jumper ayarlarını yapılmalı. Ancak yapılması gereken ayarlar olup olmadığına kullanım klavuzundan bakılmalı

2. Daha sonra hangi deliklerin plastik ayak, hangilerinin vida gerektirdiğini anlamak için anakartı kasanın içindeki montaj plakasının üzerine yerleştirilmeli. Daha sonra belirlenen yerleri yerleştirilmeli.

3. Bir sonraki işlem kabloları takmak: İlk olarak güç bağlantıları; AT anakartlarda P4 ve P5 veya P8 ve P9 olarak etiketlenmiş bağlantı uçları siyah kabloların soket ortalarında beraber ve kırmızı/turuncu kabloların da karşıt uçlarda olmalıdır. ATX model anakartlarda ise sadece bir bağlantı vardır ve doğru yönü belirlenmiştir.

4. Daha sonra Floppy’ den veri kablosunu ankarttaki FLOPPY DİSK yazan yere, Sabit disk’ ten gelen veri kablosunu ve CD-ROM sürücüsünden kabloyu da anakarttaki IDE1 ve IDE2 bağlantı yerlerine takılmalı.

5. Veri kabloları takıldıktan sonra sıra LED bağlantıları: bunlar kasanın içinde üzerleri yazılı olarak bulunur.Bunların anakartta ve kitapçığında nerede oldukları gösterilir. Anakartın üzerindeki yazılara göre hangi kablonun nereye takılacağını belirlenmiştir.

6. Bütün kablolama işlemleri takıldıktan sonra CPU’yu anakarta monte edilmeli. Bellekleride monte edildikten sonra diğer parçaları örneğin; Ekran kartını AGP veya PCI yuvasına sıkıca monte etmek. Diğer Ses kartı, Modem kartı, TV kartı, Radyo kartı vs. bu kartları uygunca PCI ise PCI, ISA ise ISA’ ya iyi bir şekilde monte edilmeli ve daha sonra montaj plakasını kasanın içine sıkıca yerleştirilmeli.

7. Son olarak kartları tekrar gözden geçirerek yerine tam şekilde oturup oturmadıklarını gözden geçirmek. Sorun yoksa sistemi açarak sorunsuz çalışıyorsa işlemin sonuna gelinmiş demektir

Hiç yorum yok: